Proiectul Transfer de cunoastere la agentul economic „Bridge Grant”
Imbunatatirea tehnologiei de fabricatie a caramizilor "eco-friendly"

Descrierea proiectuluiConsortiu Obiective Buget EchipaParticipari conferinteEvenimente

Proiectul isi propune sa imbunateasca caracteristicile materialelor ceramice produse de catre compania Cemacon Zalau prin optimizarea tehnologiei de fabricatie existente, in vederea reducerii necesarului de energie in exploatare si implicit a energiei inglobate in cladirile nZEB.
In prima etapa se vor investiga din punct de vedere microstructural materiile prime de baza care intra in compozitia blocurilor ceramice actuale. In a doua etapa se vor determina caracteristicile microstructurale, termice si mecanice ale unor esantioane de referinta produse de catre compania CEMACON, dupa retetele de fabricatie existente. In a treia etapa se vor optimiza retele existente si se vor analiza din punct de vedere termic si fizico- mecanic noile produse.
Se va urmari imbunatatirea controlului calitatii prin dezvoltarea unei metodologii de identificare a defectelor in blocurile ceramice prin temografie de detectie sincrona. In ultima etapa se vor face analize de tip cost-beneficiu si de impact asupra mediului prin prisma normativelor de proiectare antiseismica si a cladirilor nZEB.

 

 

 


PN-III-P2-2.1-BG-2016-0203